Potter vs bede: 1:0

I år har jeg ikke solgt ud af mine overskydende knolde, fordi jeg har anlagt flere bede og derfor skulle bruge ekstra knolde. Overskud blev der dog alligevel, og jeg valgte så at lave et forsøg, hvor jeg lagde knoldene i plastikpotter frem for direkte i jorden. Det er noget, jeg altid har været tilbageholdende med, fordi jeg ikke har specielt stort held med at få ting i potter til at trives. Men se nu her:

Under carportens gennemsigtige tag stortrives georginerne i plastikpotter!

Georginerne trives næsten FOR godt! Jeg har aldrig set så enorme blade på Fleurel, hvilket nok er tegn på, at de har fået lige til den gode side med gødning. Jeg har brugt en flydende organisk gødning fra Rema i 1/4 dosis ved næsten hver vanding, for så skal man ikke gå og huske på hvornår de mon sidst har fået. Dog venter jeg vist lige et par vandinger inden jeg gøder igen! For meget næring betyder mange blade og få blomster, har jeg ladet mig fortælle. Og det skulle vi jo nødig ud i.

Absurd store blade!

Til sammenligning kan jeg vise bedene, hvor knoldene er sat 1-3 uger tidligere end i potterne.

Det ser i store træk også fint ud, men væksten er mere jævn i potterne, synes jeg. I bedene er planterne dog voldsomt plagede af trips, tror jeg, de har i hvert fald forkrøblede blade. De nye skud ser dog normale ud, så jeg er ikke så bekymret.

For at spare lidt plastik, kontaktede jeg vores lokale købmand og fik de plastikspande, som de får buketter i. De smides nemlig ud efter brug.

Jeg borede huller i dem og de har en god størrelse til georginer.Kun to meget indtørrede knolde er ikke kommet op.

Nogle står dog også i spande fra jem og fix til 3,50 kr. pr. stk. De kan jo genbruges år efter år.

En af ulemperne ved at have planter i potter er, at der skal vandes lidt oftere, men det er ikke noget jeg har haft så store problemer med endnu. Det må tiden jo vise om jeg får!

I dag var dagen, hvor en af mine nye frøplanter sprang helt ud, og jeg er ret tilfreds med resultatet.

One thought on “Potter vs bede: 1:0

  1. Godt at læse om dine potteerfaringer. Jeg har kun én i potte, og det er en skrigorange dahlia (som hedder Happy Haloween 😉 ), og som jeg sætter ved siden af græskar og anden orange pynt, når vi nærmer os Haloween-tiden.
    Jeg vil nok forsøge mig med lidt flere potter næste år, for jeg har efterhånden også for mange knolde til haven.

    Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s