Nyd og trim – nu!

Lige nu er det HØJsæson. Georginerne står vanvittigt flot, og alligevel er afslutningen på denne sæson inden for en overskuelig tidshorisont. Så det handler om at få mest muligt ud af sine blomster, og noget af det vigtigste man kan gøre er at trimme sine planter. Det betyder, at man fjerner de gamle blomster. Dels stimulerer det væksten af nye blomster, dels nedsættes risikoen for råd.

Et enkelt kronblade har forårsaget råd i et blad. Det kan sprede sig til resten af planten, hvis man er uheldig. Nedenfor er det gået endnu værre, og hele planten er medtaget.

Vådt vejr gør risikoen for råd meget større. Blomsterne kan jo med fordel plukkes med de stadig er friske og tages ind som buketter!

Desuden er det er det en rigtig god idé at holde øje med vejrudsigten, ikke fordi sandsynligheden for frost er ret stor endnu, men fordi blæsevejr kan vælte dine planter. Mine er ikke bundet op, så de er i forvejen ikke godt rustet mod blæst. Derfor har jeg i dag været ude og klippe de største blomster af planterne, fordi stormen Knud kommer forbi i morgen.

Der blev til de skønneste buketter!

I øvrigt ser hhv. mit gule og lyserøde således udenfor tiden:

Og til sidst skønneste Hapet Pom:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s