Man kommer langt…

med en lille smule hjælp!

Jeg kan i den grad mærke, at jeg ikke længere har barsel, og at jeg hvert år liiige udvider en lille smule. Foråret er lige pludselig kommet væltende for fuld styrke, og især det ene bed krævede virkelig en kærlig hånd, inden jeg kan lægge knoldene. Så jeg fik i weekenden mobiliseret vores arbejdsstyrke (som helt ærligt, primært består af min ikke-synderligt-haveinteresserede mand!)

Jeg startede med at hente knoldene hos min ven, som har passet godt på dem hen over vinteren, fordi vi har været afsted på et længere udenlandsophold.

Samtlige kasser kunne være i bilen, og så kan man jo glæde sig over at køre i en gammel Mercedes med et gigantisk bagagerum. Knoldene ser fine ud, og det er vist kun ganske få, der ikke har klaret den.

Derefter stod den på lugning af det værste af mine bede. Georginerne får den bedste start, hvis de ikke skal kæmpe med for meget ukrudt. Senere dækker de så tæt, at ukrudtet ikke har de store chancer.

Jeg har egentlig ladet siveslangerne, som jeg gravede ned sidste år (og absolut ikke havde brug for, med det skodvejr vi havde!) ligge, og måtte desværre konstatere, at de var blevet komplet møre og ubrugelige. De knækkede ved den mindste kontakt.

Jeg har endnu ikke rigtig besluttet, om jeg vil investere i nye. Jeg tror det kan blive en kæmpe fordel i min tørre jord, men omvendt havde jeg regnet med, at slangerne kunne klare mindst to sæsoner. Der skulle to slanger til, de var købt i jem og fix til 100 kr. pr. stk. Det kan jo være, at de holder længere, hvis jeg graver dem op? Er der mon nogen, der har erfaringer?

Nå, men jeg ville jo gerne kunne sige, at jeg nåede at lægge knoldene, men det gjorde jeg ikke!

Til gengæld satte jeg lige lidt blomsterløg, nogle fik jeg gratis ved et besøg på en planteskole, og resten fik jeg meget billigt fra en kollega.

De er sat strategisk, så jeg kan lægge georginknoldene imellem. Og ja, bedet er jo altså stadig primært bar jord på nuværende tidspunkt, et problem som jo opstår, hvis man ikke blander diverse stauder imellem. Jeg har dog ikke plads fil stauder i mine bede! 😄 nu vil jeg få lagt knolde i bedet i løbet af de næste dage, så jeg kan fokusere på resten af bedene.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s